Skip naar main conent

Wat is The Dungeon Academy?

In 2017 heeft The Amsterdam Dungeon zijn eigen Academy opgericht om een mogelijkheid te bieden aan nog ongeschoolde, getalenteerde jonge mensen om hun eerste stappen te zetten als professioneel acteur. Tijdens het volgen van The Dungeon Academy wordt aanstormend talent getraind en ondergedompeld in de wereld van The Amsterdam Dungeon, om uiteindelijk een fantastische Dungeon acteur te worden.

We bieden jonge, talentvolle mensen, die nog niet de achtergrond hebben om aan het werk te gaan als professioneel acteur, een mogelijkheid om zich hierin te ontwikkelen. Als je The Dungeon Academy goed doorloopt heb je ook meteen een plek binnen de cast van The Amsterdam Dungeon te pakken en dus een baan als acteur.

Als je wordt geselecteerd voor The Dungeon Academy ga je, na je introductiedag, een traject aan van 6 tot 8 weken. Iedere week is er 1 lesdag.  De weken verdelen we over 2 fases.

De 1ste weken werk je aan de vaardigheden die je nodig hebt om als Dungeon acteur de vloer op te gaan. Fysieke ontwikkeling, stemtechniek, improvisatie en speltechniek komen elke week aan bod.

De laatste weken ga je aan de slag met trainingen om de vloer op te kunnen als acteur bij The Amsterdam Dungeon. Dit onder leiding van ons eigen senior trainingsteam. Hierbij werk je aan je tekstbehandeling, mis-en-scène, transformatie en techniek. Ook behandelen we dan de praktische zaken zoals make-up, veiligheidsprocedures en hoe een dag er uit gaat zien als je op de vloer staat.

Als je voor je generale repetitie slaagt, ga je je shows spelen voor onze gasten.
Jouw start van je carrière als acteur binnen The Amsterdam Dungeon is dan een feit!

Health