Skip naar main conent

Veelgestelde Vragen

Heb je op onze website niet kunnen vinden waarnaar je op zoek bent? Bekijk dan onderstaande lijst met vragen die wij vaak langs horen komen. Mocht je je antwoord alsnog niet kunnen vinden, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Wij bieden Nederlandse en Engelse tours, welke om en om van start gaan, afhankelijk van het aantal wachtende Nederlands- of Engelstalige bezoekers.

We adviseren een minimum leeftijd van 10 jaar. Wij controleren echter niet op geboortedatum aan de kassa en gaan ervan uit dat de volwassene begeleider zelf de inschatting maakt of het kind oud genoeg is. Kinderen tot en met 15 jaar dienen altijd in gezelschap te zijn van iemand boven de 18 jaar.

Een tour duurt ongeveer 75 minuten.

Om de 15 minuten start een nieuwe tour. Je kunt bij de kassa aangeven of je de tour in het Nederlands of Engels wilt doen.

Maximaal 30 personen. Als je met meer dan 30 personen komt, neem dan even contact met ons op via info@theamsterdamdungeon.nl

We verplichten niemand om mee te doen, maar het is een interactieve beleving dus het kan zijn dat een acteur je uitnodigt of je eruit pikt. Dit is nooit van tevoren afgesproken en de acteurs weten dit ook niet van elkaar. Het kan dus zo zijn dat je de hele tour niet wordt uitgekozen of juist een paar keer.

The Amsterdam Dungeon is gevestigd op het Rokin, in het hart van het centrum van Amsterdam. Voor meer informatie, bekijk onze Locatie en Route pagina.

Meer info

Omdat we met tijdsloten werken en alleen tickets toelaten gekocht via deze website, verwachten wij geen rij voor onze deur.

Alle kaarten die u op de website van The Amsterdam Dungeon koopt, kunnen op uw mobiel gescand worden en hoeven dus niet per se uitgeprint te worden. Ook kaarten gekocht via een andere website kun je op je mobiel laten zien.

Nee, helaas kunnen wij tickets zonder datum en tijdslot niet aannemen. Via onderstaande link kun je hier een tijdslot bij reserveren.

https://www.thedungeons.com/amsterdam/reserveren/

Ja dit kun je zelf doen via het bookingportal. Houd hiervoor je bestelnummer (dit begint met een 5) bij de hand.

Klik hier voor het Bookingportal

Je dient nog wel een tijdslot te reserveren. Dit kan via onderstaande link. Je kunt dit ook aan de kassa doen, houd dan wel rekening met een langere wachttijd.

https://www.thedungeons.com/amsterdam/reserveren/

Ja dit kan. Wij kunnen je boeking kosteloos en tegen dezelfde voorwaarden wijzigen naar een andere datum. Wij helpen je graag met het maken van een nieuwe reservering. Je kunt je wijziging mailen naar onderstaand adres.

info@theamsterdamdungeon.nl

Op The Amsterdam Dungeon website zijn combinatietickets te koop met een rondvaart. Op je aankoop ticket staat een UNIEKE code (ticket ID) voor Lovers welke je kunt verzilveren op www.lovers.nl/merlin

Je selecteert hier het aantal tickets en het tijdslot. Hierna kun je de UNIEKE code invullen. Druk op kopen en de tickets worden naar je e-mail adres verstuurd.

De opstapplaats voor de boottocht bevindt zich op de Prins Hendrikkade 25-27.

Merlin Annual Pass-houders ontvangen aan de kassa 15% korting op de reguliere toegangsprijs.

Helaas is het niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen naar The Amsterdam DungeonThe Amsterdam Dungeon kan worden bezocht in een rolstoel (max. 1 tegelijk binnen), echter kan het zo zijn dat de rolstoelgebruiker bij sommige shows even moet wachten. De Amsterdam Dungeon is erg donker en navigeren door de attractie kan lastig zijn. The Amsterdam Dungeon is niet geschikt voor batterij gevoede elektrische rolstoelen of scootmobielen. Er is een standaard rolstoel aanwezig die kan worden gebruikt (afhankelijk van beschikbaarheid). Helaas beschikken wij niet over een veilige opslagplaats voor de batterij aangedreven rolstoel of scootmobiel. Deze rolstoel zou moeten worden geduwd door een begeleidende verzorger. Het is noodzakelijk dat mensen met een handicap zelfstandig kunnen overstappen van een elektrische rolstoel of scootmobiel naar standaard rolstoel. We hebben drie trappenhuizen, de eerste twee trappenhuizen kunnen vermeden worden door het gebruik van een lift. Het laatste trappenhuis is voorzien van een traplift en de gast moet hier zelf zonder hulp kunnen overstappen van de rolstoel naar de traplift om vervolgens verder te komen. De traplift heeft een veilige werkbelasting voor één persoon en een maximum gewicht van 125 kg. Om veiligheidsredenen staan wij één rolstoelgebruiker per uur toe in het pand. Voor groepen met meer dan één rolstoelgebruiker, verzoeken wij u contact op met The Amsterdam Dungeon om te bespreken hoe wij uw bezoek aan onze attractie kunnen verzorgen. Navigeren door de hele Amsterdam Dungeon verloopt voornamelijk via paden van gelijk niveau, maar als gevolg van de aard van de attractie zijn sommige vloeren ongelijk. 

Kunnen begeleiders gratis The Amsterdam Dungeon bezoeken?

Als je niet zelfstandig door de attractie kan bewegen mag je een begeleider meenemen. Deze mag gratis naar binnen. Wel heeft de begeleider een (gratis) ticket en tijdslot nodig. Dit moet 48 uur van tevoren worden gereserveerd via info@theamsterdamdungeon.nl.

Het gratis begeleider ticket is gebonden aan een gekocht entreebewijs. Je koopt dit ticket aan de kassa en ontvangt van ons een tweede ticket gratis voor de begeleider. Je betaalt dus aan de kassa (en koopt dit ticket niet online).

Gratis begeleider

Om van de gratis begeleider regeling gebruik te maken heb je vooraf een reservering nodig. Dit is nodig omdat onze collega’s in de attractie in veel gevallen niet kunnen beoordelen of je wel of niet in staat bent om zelfstandig door de attractie te bewegen. Het gratis begeleider ticket is gebonden aan een betaald entreebewijs en alleen geldig op de vooraf gereserveerde datum en tijd van dat ticket.

Hoe werkt de aanvraag?

Mail naar info@theamsterdamdungeon.nl op welke datum en welke tijd u onze attractie wilt bezoeken. U kunt één gratis begeleider ticket aanvragen voor elke bezoeker met een (on)zichtbare beperking.  Om misbruik van de regeling tegen te gaan vragen wij u om een document waaruit de beperking blijkt mee te sturen met uw aanvraag. (Bijv. Autipas, gehandicaptenparkeerkaart, verklaring CIZ, OV begeleiderspas etc.) Wij bevestigen uw aanvraag welke u meeneemt naar de kassa van The Amsterdam Dungeon. 

Op vertoon van deze bevestiging koop je 1 ticket aan de kassa en krijg je van ons het gratis ticket voor de begeleider.

Booking Portal

Als u al tickets heeft en de datum of tijdslot van uw bezoek wilt wijzigen, kunt u gebruik maken van onze Booking Portal. Deze dienst is gratis. U kunt uw boeking maximaal 5 keer wijzigen.

Health