Skip naar main conent

Het lessenpakket

Tijdens de 1ste weken van The Dungeon Academy krijg je iedere lesdag vaste onderdelen in je rooster.
Deze onderdelen zijn voor je algehele ontwikkeling als acteur. Alle lessen worden gegeven door een vakdocent en zijn gelinkt aan de functie van acteur binnen The Amsterdam Dungeon.

Method Acting
Nee, we gaan je niet vragen om zelf de gruwelen te beleven die je moet gaan spelen. Dit wordt vaak ten onrechte gedacht als mensen Method Acting horen. Maar deze methode gaat over het gebruiken van je fantasie, zintuigen en emoties als acteur. Je krijgt de handvatten om een uniek en geloofwaardig karakter neer te zetten binnen de gegeven omstandigheden. Hoe bijzonder of uitzonderlijk de rollen ook zijn die je gaat spelen, deze lessen geven je de basis om het realistisch over te laten komen.

Stemtechniek (Vocal Essence i.s.m. Vocal Centre)
Deze lessen geven je alle techniek die je nodig hebt om op een gezonde manier je stem te gebruiken.
Stemgebruik, stemtechniek en stemhygiëne zijn een belangrijk onderdeel voor iedere acteur. Dit zorgt er voor dat je verstaanbaar bent, maar ook dat je geen stemproblemen krijgt.
Vocal Essence leert je de verschillende technieken om geluid te maken op een gezonde manier. Hierin gaat het niet alleen over volume, maar ook over dynamiek, stemkwaliteit en stemkleur.
Je stemgebruik wordt verbetert, uitgebreid en gezonder. Hierdoor kun je met een gerust hart je stem een keer verheffen!

Yoga
Als acteur is je lichaam je instrument. Hier moet je goed voor zorgen en blijven trainen. Door de combinatie van ademhaling en beweging bouwt je lijf aan kracht, flexibiliteit en controle. Yoga zorgt voor een groter bereik in je bewegingen. Hierdoor kun je als acteur fysiek meer aan en meer transformeren. Daarnaast geeft de ademhaling je een rust en controle die altijd prettig is om op terug te vallen in tijden van stress of druk. Allemaal mooie pluspunten voor iedere acteur.

Improvisatie
De basisvragen van spel worden in deze lessen behandeld. Waar gaat een scene over? Wat wil ik bereiken? Hoe reageer (incasseer) ik op een situatie?
Ook al werken we binnen The Amsterdam Dungeon met vaste scripts, deze spellessen zorgen voor jouw acteerintelligentie. Je leert o.a. hoe je vanuit een personage reageert, wat een opbouw van een scène is en wat de 5W’s zijn. Mocht er ooit iets anders lopen dan gepland sta je in ieder geval niet met een bek vol tanden!

Trainingsdagen

Tijdens de laatste weken ga je samen met je toekomstige collega’s aan de slag. Tijdens deze trainingsdagen wordt je klaargestoomd om echt de vloer op te gaan. Deze dagen staan onder leiding van het Performance Team van The Amsterdam Dungeon.
Als Kapitein van dit team staat manager Fleur Herrewijn aan het roer. Haar (afgehakte) rechter en linkerhand zijn de Performance Supervisors Bibi Smink en Mart van den Hout-Schuitvlot.
De echte rotten uit het vak zijn de Lead Actors Dyonne Zwart, Dirk Wentink en Rob van Baal. Mede castleden die naast spelen ook teamleiders zijn en extra taken oppakken om de cast een goede werkdag te geven.

Je krijgt dan alle regie aanwijzingen en trainingen die je nodig hebt om de boerenpummels te gaan vermaken!

Health