Skip naar main conent
Walking tour

Amsterdam Attractions

Ontdek Amsterdam en zijn attracties te voet

Wil je Amsterdam beter leren kennen? We voeren je langs een aantal attracties voor het hele gezin. Je kunt ze allemaal lopend bezoeken.

Een dagje Amsterdam - wandelen van attractie naar attractie

Er is geen stad als Amsterdam. In onze hoofdstad valt zoveel te zien en te ontdekken. Gelukkig is er meer dan genoeg te zien als je slechts één dag te voet door het centrum loopt. We nemen je mee op een wandeltocht door Amsterdam en voeren je langs een aantal attracties die interessant zijn voor jong en oud. Ga je mee?

Leg een goede basis in De Drie Graefjes

Een actieve dag begint met een goed ontbijt. Waar kun je dat beter dan in De Drie Graefjes aan het Rokin? Of je nu gaat voor versgebakken bagels, een Hollandse of Amerikaanse pannenkoek of een stevige uitsmijter, bij de Drie Graefjes word je op je wenken bediend in een gezellige atmosfeer.

Duister Amsterdam in de Amsterdam Dungeon

Vanaf De Drie Graefjes hoeven we slechts twee minuten te lopen. We bezoeken de eerste attractie op onze tocht. Griezelen én genieten staan centraal in de Amsterdam Dungeon aan het Rokin. Met onze tickets duiken we in het duistere verleden van Amsterdam. Wil je weten wat de beul met Balthasar Gerards, de moordenaar van Willem van Oranje, heeft uitgespookt? Je mag het zelf meemaken. Je leert alles over

 • De moord op de Zeedijk
 • De Spaanse Inquisitie
 • Heksenverbrandingen
 • en nog veel meer

Genoeg gegriezeld? Dan keren we terug naar de 21ste eeuw.

De Dam, het centrale punt van Amsterdam

Vanaf het Rokin wandelen we naar het plein op de Dam. Na twee minuten lopen zijn we aangekomen. Het nationale monument op de Dam, waar de koning elk jaar met dodenherdenking een krans legt, mag niet op je wandeltocht ontbreken. Kijk goed om je heen en vergaap je aan het prachtige Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Grand Hotel Krasnapolsky.

Alle celebrities op één hoop bij Madame Tussauds

Wil je beroemde politici, historische figuren, sporthelden en wereldberoemde artiesten tegenkomen op één plek? Dat kan alleen bij het beroemdste wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds. Vlakbij het Paleis op de Dam vind je de ingang. Maak een keuze uit de beroemdheden met wie je een selfie gaat nemen en oordeel zelf hoe levensecht ze eruit zien.

 • Trek zeker een uur uit voor je bezoek
 • Boek je ticket online, zodat je zeker weet dat je op jouw gewenste tijd naar binnen kunt
 • Vergeet je camera niet!

Aan die Amsterdamse grachten

Vanaf de Dam loop je in tien minuten naar de grachtengordel en de Prinsengracht. De Amsterdamse grachtengordel, grotendeels aangelegd in de 17de eeuw, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ontdek de schoonheid van de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht te voet of nog beter, in een rondvaartboot. Bekijk de schitterende gevels van de grachtenpanden en neem ook de tijd om de sfeer van de Negen Straatjes op je in te laten werken. Wist je dat je hier ook de leukste kleding kunt shoppen?

Bezoek het Achterhuis van Anne Frank

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank, het Joodse meisje dat onsterfelijk geworden is door haar indrukwekkende dagboek. Het Achterhuis, waar zij zo lang ondergedoken zat, is nu het Anne Frank Huis. Ga terug in de tijd van de Duitse bezetting en laat alles goed op je inwerken. Lopend vanaf de Prinsengracht ben je er in 7 minuten.

 • Wachttijden kunnen lang zijn en het Anne Frank Huis is regelmatig uitverkocht. Je kunt het beste je tickets online kopen..
 • Neem je kinderen mee, geef ze dan van tevoren goede achtergrondinformatie, zodat ze alles nog beter kunnen meevoelen en begrijpen.

Bij ons in de Jordaan

De Jordaan is misschien wel de bekendste oorspronkelijke volksbuurt van Nederland. Vanaf het Anne Frank Huis hoef je niet ver te lopen. Deze buurt, bekend uit de songs van Willy Alberti en Manke Nelis, was ooit een wijk waar veel ambachtslieden woonden. Veel van de oorspronkelijke grachtjes zijn gedempt, maar de forten en hofjes zou je echt moeten bezoeken. Neem de tijd om de gezelligheid van de Jordaan te proeven.

Tijd voor de lunch aan de Tweede Egelantiersdwarsstraat

Dat proeven, dat nemen we letterlijk. Aan de Tweede Egelantiersdwarsstraat in de Jordaan vind je een aantal gezellige snackbars, van oer-Hollands tot Indonesisch. Om de rest van de dag goed door te komen, is een tussenstop voor een snack geen overbodige luxe.

Leuke markten in de Jordaan

Amsterdamse gezelligheid en interessante koopjes? Die vind je op de markten in de Jordaan. Afhankelijk van de tijd en de dag kun je bij de volgende beroemde markten terecht:

 • Lapjesmarkt: deze vind je op zaterdagochtend in de Westerstraat
 • Markt aan de Noordermarkt. Al sinds de 17de eeuw bekend. Je kunt hier op maandagochtend en zaterdag veel moois vinden
 • De Lindenmarkt. Deze markt met meer dan 200 kraampjes vind je aan de Lindengracht.

De leukste winkelstraat van Nederland - De Haarlemmerstraat

In 2011 werd de Haarlemmerstraat in de Jordaan uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Meer dan 230 winkels, boetiekjes, cafés en snackbars nodigen je uit om heerlijk te genieten en te shoppen. Wil je iets authentieks of bijzonders vinden, dan ben je hier aan het juiste adres.

Gebruik Amsterdam centraal station als uitvalsbasis

Van de Haarlemmerstraat loop je in ongeveer 10 minuten naar het Centraal Station. Het centrale station van Amsterdam is het eerste treinstation van Nederland dat gebouwd werd door een bekende architect, Pierre Cuypers. Het station is al een aantal keer verbouwd, maar veel van de oorspronkelijke allure bleef behouden. Vanaf Amsterdam centraal station neem je de veerpont naar Amsterdam Noord, of je daalt af richting de metro. De beroemde Amsterdamse tramlijnen komen hier ook tezamen.

Landelijk, hip en trendy - Amsterdam Noord

Neem de veerpont over het IJ aan de noordkant van het station en ontdek Amsterdam Noord. De leukste terrasjes, schilderachtige buurten met een landelijk karakter en een aantal toprestaurants staan voor je klaar. Dit is ook de buurt om interessante festivals te bezoeken Deze veerpont doet een paar minuten over de overtocht en is helemaal gratis..

Amsterdam en Nederland vanuit de lucht

In Amsterdam Noord moet je beslist naar This is Holland aan het Overhoeksplein. Laat al je zintuigen werken in de interactieve 5D-vlucht boven Amsterdam en Nederland. Voel de wind, ruik de geuren en vergaap je aan het schitterende uitzicht. Dit is een ervaring om nooit te vergeten. Vergeet niet je tijdslot te reserveren op thisisholland.com. Dit is verplicht om deze fantastische attractie te kunnen beleven!

Ben je overtuigd? Hebben jij en je gezin zin in deze interessante wandeltocht door onze hoofdstad? Je kunt het beste van tevoren je tickets voor THIS IS HOLLAND, Madame Tussauds en de Amsterdam Dungeon online bestellen. Maak je dagplanning, bereid je voor en we zien je binnenkort genieten in het mooie Amsterdam.

Boek direct!
Health