Skip naar main conent

Rolstoelen

Rolstoelen

The Amsterdam Dungeon kan worden bezocht in een rolstoel (max. 1 tegelijk binnen), echter kan het zo zijn dat de rolstoelgebruiker bij sommige shows even moet wachten. De Amsterdam Dungeon is erg donker en navigeren door de attractie kan lastig zijn. The Amsterdam Dungeon is niet geschikt voor batterij gevoede elektrische rolstoelen of scootmobielen. Er is een standaard rolstoel aanwezig die kan worden gebruikt (afhankelijk van beschikbaarheid). Helaas beschikken wij niet over een veilige opslagplaats voor de batterij aangedreven rolstoel of scootmobiel. Deze rolstoel zou moeten worden geduwd door een begeleidende verzorger. Het is noodzakelijk dat mensen met een handicap zelfstandig kunnen overstappen van een elektrische rolstoel of scootmobiel naar standaard rolstoel. We hebben drie trappenhuizen, de eerste twee trappenhuizen kunnen vermeden worden door het gebruik van een lift. Het laatste trappenhuis is voorzien van een traplift en de gast moet hier zelf zonder hulp kunnen overstappen van de rolstoel naar de traplift om vervolgens verder te komen. De traplift heeft een veilige werkbelasting voor één persoon en een maximum gewicht van 125 kg. Om veiligheidsredenen staan wij één rolstoelgebruiker per uur toe in het pand. Voor groepen met meer dan één rolstoelgebruiker, verzoeken wij u contact op met The Amsterdam Dungeon om te bespreken hoe wij uw bezoek aan onze attractie kunnen verzorgen. Navigeren door de hele Amsterdam Dungeon verloopt voornamelijk via paden van gelijk niveau, maar als gevolg van de aard van de attractie zijn sommige vloeren ongelijk. 

Kunnen begeleiders gratis The Amsterdam Dungeon bezoeken?

Als je niet zelfstandig door de attractie kan bewegen mag je een begeleider meenemen. Deze mag gratis naar binnen. Wel heeft de begeleider een (gratis) ticket en tijdslot nodig. Dit moet 48 uur van tevoren worden gereserveerd via info@theamsterdamdungeon.nl

Gratis begeleider

Om van de gratis begeleider regeling gebruik te maken heb je vooraf een reservering nodig. Dit is nodig omdat onze collega’s in de attractie in veel gevallen niet kunnen beoordelen of je wel of niet in staat bent om zelfstandig door de attractie te bewegen. Het gratis begeleider ticket is gebonden aan een betaald entreebewijs en alleen geldig op de vooraf gereserveerde datum en tijd van dat ticket.

Hoe werkt de aanvraag?

Mail naar info@theamsterdamdungeon.nl op welke datum en welke tijd u onze attractie wilt bezoeken. U kunt één gratis begeleider ticket aanvragen voor elke bezoeker met een (on)zichtbare beperking.  Om misbruik van de regeling tegen te gaan vragen wij u om een document waaruit de beperking blijkt mee te sturen met uw aanvraag. (Bijv. Autipas, gehandicaptenparkeerkaart, verklaring CIZ, OV begeleiderspas etc.) Wij bevestigen uw aanvraag welke u meeneemt naar de kassa van The Amsterdam Dungeon. Op vertoon van deze bevestiging krijgt u één gratis begeleider ticket aan de kassa.

 

Health