Toegankelijkheidsinformatie

Leeftijd

The Amsterdam Dungeon hanteert een adviesleeftijd van 10 jaar en ouder. Kinderen van 12 jaar en jonger moeten onder begeleiding van een 'volwassene' (16 jaar of ouder) zijn.

Rolstoeltoegankelijk

The Amsterdam Dungeon kan worden bezocht in een rolstoel (max 1 tegelijk binnen), echter kan het zo zijn dat de rolstoelgebruiker bij sommige shows even moet wachten. De Amsterdam Dungeon is erg donker en navigeren door de attractie kan lastig zijn. The Amsterdam Dungeon is niet geschikt voor batterij gevoede elektrische rolstoelen of scootmobielen. Er is een standaard rolstoel aanwezig die kan worden gebruikt (afhankelijk van beschikbaarheid). Helaas beschikken wij niet over een veilige opslagplaats voor de batterij aangedreven rolstoel of scootmobiel. Deze rolstoel zou moeten worden geduwd door een begeleidende verzorger. Het is noodzakelijk dat mensen met een handicap zelfstandig kunnen overstappen van een elektrische rolstoel of scootmobiel naar standaard rolstoel. We hebben drie trappenhuizen, de eerste twee trappenhuizen kunnen vermeden worden door het gebruik van een lift. Het laatste trappenhuis is voorzien van een traplift en de gast moet hier zelf zonder hulp kunnen overstappen van de rolstoel naar de traplift om vervolgens verder te komen. De traplift heeft een veilige werkbelasting voor één persoon en een maximum gewicht van 125 kg. Om veiligheidsredenen staan wij één rolstoelgebruiker per uur toe in het pand. Voor groepen met meer dan één rolstoelgebruiker, verzoeken wij u contact op met The Amsterdam Dungeon om te bespreken hoe wij uw bezoek aan onze attractie kunnen verzorgen. Navigeren door de hele Amsterdam Dungeon verloopt voornamelijk via paden van gelijk niveau, maar als gevolg van de aard van de attractie zijn sommige vloeren ongelijk.  

Zwangere gasten, Rug-of nekklachten

Zwangere gasten en gasten met rug- of nekklachten dienen bij binnenkomst een personeelslid te waarschuwen, die aanwijzingen zal geven waar u rekening mee moet houden.

Claustrofobie

The Amsterdam Dungeon is niet geschikt voor mensen die lijden aan claustrofobie.

Slechthorende Gasten

De belevenis van the Amsterdam Dungeon wordt grotendeels overgebracht doormiddel van acteurs en vooraf opgenomen stemgeluid, vaak in lage lichtniveaus. Daarom kunnen gasten met gehoorproblemen moeite hebben om de attractie volledig te ervaren, maar het is mogelijk om gratis een ​​begeleider mee te nemen die u kunt helpen.

Visueel gehandicapte gasten

The Amsterdam Dungeon is erg donker en mensen met een verminderd gezichtsvermogen of visuele beperking kunnen moeite hebben met het navigeren door de attractie.

Geleidehonden

Als gevolg van gezondheids-en veiligheidsvoorschriften zijn geleidehonden niet toegestaan ​​in the Amsterdam Dungeon. Verder vinden we dat door de aard van de attractie het voor hen niet geschikt is en het bezoek sommige honden zelfs kan verontrusten.

Toiletten

The Amsterdam Dungeon heeft een volledig toegankelijk invalidetoilet, en bevindt zich vóór de 1e show in the Amsterdam Dungeon.

Bagage

Helaas is het om veiligheidsredenen niet mogelijk zeer grote tassen of koffers mee te nemen in The Amsterdam Dungeon. Zeer grote tassen en koffers kun je kwijt op het Centraal Station van Amsterdam of bij de 'Hoppa Storage Home' in de Wijde Kapelsteef 1A.

Geluids- en lichteffecten

Wij maken gebruik van verschillende geluids- en lichteffecten. Mocht u hier gevoelig voor zijn, dan wijzen  wij  u erop dat deelname aan de tour op eigen risico geschiedt.

Als u voorafgaand aan uw bezoek vragen of opmerkingen heeft, neem dan direct contact met ons op +31 (0) 20-530 85 30 en een collega zal uw vragen over de toegang tot de attractie beantwoorden.

Waar nu naartoe?

“Vandaag met mijn zoon van 12 naar Dungeon geweest, het was fantastisch. Hij dacht dat hij het heel eng zou vinden, maar vond het hooguit spannend en vooral erg leuk. Bijna alles was gewoon in het Nede…”

Astrid See more reviews...