Onderwijs

Boek nu de spannendste geschiedenisles van Nederland. De bewoners van The Amsterdam Dungeon leren jouw leerlingen graag een lesje! Daarom komen ze in het schooljaar 2019/2020 ook naar jou toe. Ze nemen jouw geschiedenisles graag een keertje over. 

Jij! Ja, jij daar! Kijk nou… je bent zo wanhopig op zoek naar een schoolreisje voor die snotneuzen in jouw klas. Wat sneu! Moet je horen! Heb je al eens gedacht aan een verzetje naar The Amsterdam Dungeon? Een unieke en spannende attractie waarin je wordt meegesleurd naar de meest hachelijke momenten uit het verleden van Amsterdam. Wie eindigt op de brandstapel of moet de poepemmer legen op het VOC-schip? Of ze nu bezwijken van angst of een lachbui; jouw snotneuzen zijn een hele ervaring rijker. Geschiedenisles was nog nooit zo spannend en leuk! Heb jij ’t lef?

Tip: vertrouw niemand. Ook niet jouw lieve leerlingen!

Pssst! Luister! Heb jij met jouw snotneuzen The Amsterdam Dungeon overleefd? Dan kan je tegen een zacht prijsje je dagje Amsterdam compleet maken met één van onze combinatiedeals. Of je nu bij wilt komen tussen de sterren in Madame Tussauds of wilt varen over de grachten; het kan allemaal.

Je schoolreisje naar The Amsterdam Dungeon, eventueel in combinatie met een educatieve les bij jou op school door één van onze acteurs of een bezoek aan Madame Tussauds, boek je eenvoudig via onderstaande knop. Schoolprijzen zijn geldig vanaf 10 personen. Het reserveren van een van de andere leuke combinaties kan door hieronder het boekingsformulier in te vullen. Mocht je vragen hebben over je schoolreisje, neem dan gerust contact met ons op.

Let op: de boeking dient minimaal 24 uur van te voren gemaakt te worden. In het weekend verwerken wij geen boekingen. Wij maken boekingen vanaf 10 personen. Boekingen kunnen tot 5 werkdagen van te voren gewijzigd worden. Hierna kunnen we geen wijzigingen meer verwerken.

Indien je online een boeking maakt of het boekingsformulier invult, zullen wij je achteraf benaderen met de beschikbare tijden. Houd hier dus rekening mee met het maken van de boeking; eventuele tijden zouden al geboekt kunnen zijn!


Verrassing! De bewoners van The Amsterdam Dungeon komen dit schooljaar ook naar jou toe. Ze willen de donkere kerkers inruilen voor een licht klaslokaal. En geloof ons maar; ook in het licht jagen ze ratten – jouw leerlingen - de stuipen op het lijf met gruwelijke verhalen over onze vaderlandse geschiedenis. Deze extra les is een goede aanvulling op een bezoek aan The Amsterdam Dungeon, maar is ook los te boeken.

De les sluit aan bij de leerlijnen Cultureel Erfgoed en Drama en is een goede vervanging voor de reguliere geschiedenisles. 

Pakketprijs: €13,50 per leerling

Losse les:    €9,50 per leerling

* Let op! scholen buiten vervoerregio Amsterdam dienen een reiskostenvergoeding te betalen voor de acteur. 

Wil jij meer weten over het erbarmelijke leven aan boord van een VOC-schip? Dat kan! Speciaal voor jouw schooiers hebben de Dungeon bewoners een eigenaardig programma bedacht. Voor wie is het zeemansgraf de laatste bestemming? Leer alles over het leven aan boord van de Batavia.

*NB: Het VOC-programma kan elke dag 15 minuten voor openingstijd worden geboekt. De show kan alleen doorgaan op basis van beschikbaarheid van acteurs. De prijs van het educatieve VOC Schoolprogramma bedraagt €10.50 per persoon. 

Boek deze combinatiedeal via de rode knop, of via het boekingsformulier! 

Hollywoodsterren? Check! Zangers? Check! Royals? Check!

Bij Madame Tussauds Amsterdam schitter je tussen de sterren. Drink midden in het centrum van Amsterdam een kopje koffie met George Clooney, ga op de foto met leden van het Koninklijk huis en maak je eigen kunstwerk met wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt. Ben je toch meer een muziek fan? Dan kan je een duet opnemen met Adele in onze opnamestudio of plaatsnemen achter de DJ-booth met DJ’s als Afrojack en Armin van Buuren. In Amsterdam zie je nergens zoveel sterren als bij Madame Tussauds.

Reserveer deze schoolreis via onderstaande knop of via het boekingsformulier. 

BODY WORLDS Amsterdam neemt je mee op een fascinerende reis door het menselijk lichaam. De tentoonstelling toont echte geplastineerde lichamen, waardoor je een uniek kijkje krijgt in onze anatomie en hoe ons lichaam werkt. Deze originele attractie heeft genoten van internationaal succes over de hele wereld, met rondleidingen in meer dan 100 steden in Europa, Amerika, Afrika en Azië. Het heeft meer dan 40 miljoen bezoekers getrokken sinds het begin in 1995. Ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring?

Reserveer deze schoolreis via het boekingsformulier!

Vaar met de klas over de mooiste grachten en langs de bekendste bezienswaardigheden van Amsterdam. Zoals de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip de ‘Amsterdam’, het Anne Frank Huis en het Scheepvaartmuseum. Het audiosysteem zorgt ervoor dat de klas Amsterdam op een informatieve wijze leert kennen. Met de 1 uur durende rondvaart verzorgt Lovers de ultieme tour door de grachten van Amsterdam!

Reserveer deze schoolreis via het boekingsformulier!

THIS IS HOLLAND: Nederland in Vogelvlucht

THIS IS HOLLAND is een unieke vliegervaring die je Nederland niet alleen laat zien, maar ook echt laat beleven. Adembenemende filmbeelden bieden je een spectaculair perspectief vanuit de lucht en nieuwe inzichten in hoe Nederland is ontstaan. Door middel van verrassende special effects en een enorm bolvormig scherm, voelt het alsof je rakelings over de must-sees van de Lage Landen vliegt.  En ook de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet, sta je weer buiten, een onvergetelijke ervaring rijker.

Aan het rijtje Eiffeltoren, Berliner Fernsehturm en London Eye is een Nederlands uitkijk-icoon toegevoegd: A’DAM LOOKOUT.

Combineer nu makkelijk je schoolexcursie naar The Amsterdam Dungeon met een fantastisch uitzicht vanaf de A'DAM Lookout. 

Hoogtepunten:

  • Het meest spectaculaire 360 graden uitzicht over Amsterdam en omgeving
  • Toegang tot de indoor interactieve, state-of-the-art Amsterdam-tentoonstelling
  • Gratis digitale foto van je bezoek aan LOOKOUT

The Amsterdam Dungeon is spannend en leuk, maar vooral ook leerzaam! Met behulp van deze digitale les kun je 500 jaar aan duistere Amsterdamse geschiedenis in de klas behandelen. Tijdens deze digitale les wordt heksenvervolging, de VOC, het Galgenveld en de Gouden Eeuw behandeld. Deze les is geschikt als verdieping bij geschiedenis, drama of beeldende vorming en ter voorbereiding op een bezoek aan The Amsterdam Dungeon. Door op de onderstaande knop te klikken, kun je de les starten. Om de les goed voor te bereiden, kun je voorafgaand de docentenhandleiding doorlezen. 

Start de les!

Indien je online een boeking maakt of het boekingsformulier invult, zullen wij je achteraf benaderen met de beschikbare tijden. Houdt hier dus rekening mee met het maken van de boeking; eventuele tijden zouden al geboekt kunnen zijn.

Wij nemen boekingen aan van school groepen van 10 leerlingen of meer.Vul uw kortingscode in