Onderwijs

Jij! Ja, jij daar! Kijk nou… je bent zo wanhopig op zoek naar een schoolreisje voor die snotneuzen in jouw klas. Wat sneu! Moet je horen! Heb je al eens gedacht aan een verzetje naar The Amsterdam Dungeon? Een unieke en spannende attractie waarin je wordt meegesleurd naar de meest hachelijke momenten uit het verleden van Amsterdam. Wie eindigt op de brandstapel? Geschiedenisles was nog nooit zo spannend en leuk! Heb jij ’t lef?

Je schoolreisje naar The Amsterdam Dungeon boek je eenvoudig via het boekingsformulier hieronder. Schoolprijzen zijn geldig vanaf 10 personen. Let op: de boeking dient minimaal 24 uur van te voren gemaakt te worden. In het weekend verwerken wij geen boekingen.


Blijf op de hoogte van het spannendste Dungeon schoolnieuws! 

Klik hier voor de nieuwsbrief.


Verrassing! De bewoners van The Amsterdam Dungeon komen dit schooljaar ook naar jou toe. Ze willen de donkere kerkers inruilen voor een licht klaslokaal. En geloof ons maar; ook in het licht jagen ze ratten – jouw leerlingen - de stuipen op het lijf met gruwelijke verhalen over onze vaderlandse geschiedenis. Deze extra les is een goede aanvulling op een bezoek aan The Amsterdam Dungeon, maar is ook los te boeken.

De les sluit aan bij de leerlijnen Cultureel Erfgoed en Drama en is een goede vervanging voor de reguliere geschiedenisles. 

Pakketprijs: €13,50 per leerling

Losse les:    €9,50 per leerling

* Let op! scholen buiten vervoerregio Amsterdam dienen een reiskostenvergoeding te betalen voor de acteur. 
Wil jij meer weten over het erbarmelijke leven aan boord van een VOC-schip? Dat kan! Speciaal voor jouw schooiers hebben de Dungeon bewoners een eigenaardig programma bedacht. Voor wie is het zeemansgraf de laatste bestemming? Leer alles over het leven aan boord van de Batavia.

*NB: Het VOC-programma kan elke dag 15 minuten voor openingstijd worden geboekt. De show kan alleen doorgaan op basis van beschikbaarheid van acteurs. De prijs van het educatieve VOC Schoolprogramma bedraagt €10.50 per persoon. 

Boek deze combinatiedeal via de rode knop, of via het boekingsformulier! 

Schoolprijzen

Attractie Per student Per extra begeleider
The Amsterdam Dungeon  €9,50 €9,50
+ Madame Tussauds €16,50 €16,50
+ Rondvaart €16,50 €16,50
+ Madame Tussauds & Rondvaart €23,00 €23,00
+ Body Worlds €17,50 €9,50
+ This is Holland €16,00 €16,00

Bij The Amsterdam Dungeon krijgt een leraar per 15 studenten gratis entree. Boek je een combinatiedeal? Dan kan er een toeslag gelden voor leraren.

The Amsterdam Dungeon is spannend en leuk, maar vooral ook leerzaam! Met behulp van deze digitale les kun je 500 jaar aan duistere Amsterdamse geschiedenis in de klas behandelen. Tijdens deze digitale les wordt heksenvervolging, de VOC, het Galgenveld en de Gouden Eeuw behandeld. Deze les is geschikt als verdieping bij geschiedenis, drama of beeldende vorming en ter voorbereiding op een bezoek aan The Amsterdam Dungeon. Door op de onderstaande knop te klikken, kun je de les starten. Om de les goed voor te bereiden, kun je voorafgaand de docentenhandleiding doorlezen. 

Start de les!

Indien je online een boeking maakt of het boekingsformulier invult, zullen wij je achteraf benaderen met de beschikbare tijden. Houdt hier dus rekening mee met het maken van de boeking; eventuele tijden zouden al geboekt kunnen zijn.

Wij nemen boekingen aan van school groepen van 10 leerlingen of meer.Vul uw kortingscode in