Temptation Island koppel opent ‘Forest of the dead’ in The Amsterdam Dungeon

Amsterdam, 5 juni 2018. Het lugubere verleden van de Amsterdamse galgenvelden is tot leven gekomen! Vanaf vandaag heeft The Amsterdam Dungeon een nieuwe show: Forest of the dead. Deze nieuwe show is gebaseerd op de vroegere galgenvelden in Amsterdam Noord, en is de engste en spannendste show die The Amsterdam Dungeon tot nu toe heeft gehad. Vanessa en Jeremy van Temptation Island hebben ‘Forest of the dead’ als eerste ‘overleefd’.

De grond waar de A'dam Toren op staat herbergt een luguber verleden: de Amsterdamse Galgenvelden. De lichamen van misdadigers die op De Dam waren terechtgesteld werden hier opgehangen. In deze nieuwe show brengt The Amsterdam Dungeon brengt dit verhaal weer tot leven. Struinend door de lijken en bagger van moordenaars, dieven en ander gespuis moeten bezoekers van The Forest of the Dead hun uitweg kiezen met als doel te ontsnappen. Maar of dit lukt?

Het galgenveld van Amsterdam

Het Galgenveld van Amsterdam; een verzamelplek waar moordenaars, dieven en ander tot dood veroordeelden gespuis. Hier werden de lijken tussen 1404 tot 1795 opgehangen aan bomen. Het Galgenveld was een tentoonstelling voor het volk; een herinnering voor het lot wat je te wachten stond als je een misdaad had gepleegd. Volewijk, de landtong aan het overkant van het IJ (nu bekend als Amsterdam Noord), was dé plek om aan reizigers en burgers van de stad te laten zien dat er een strenge orde in de stad heerste. De bungelende lijken waren het kenmerk voor een “goed functionerende” rechtspraak. 

The Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon is een ‘must-see’ attractie in Amsterdam, en gaat over Amsterdams donkere geschiedenis. De tour wordt lopend, door kerkers, afgelegd en vertrekt elke tien à vijftien minuten. The Amsterdam Dungeon levert, aan de hand van een geweldige cast van acteurs, special effects, toneel, decor, scripts, een unieke, spannende 'walkthrough' show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Elke show is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Opening Forest of the Dead

De show gratis beleven? Gratis kaarten zijn aan te vragen bij Renee.bekker@merlinentertainments.biz