Moord op de Zeedijk

Murder on the Zeedijk

Tijdens deze show zul je vele spectaculaire effecten gaan beleven! Ben jij er klaar voor om het duistere geheim van zus Helena te ontdekken? Kom dan naar de kelder van de leerlooierij op de Zeedijk, daar zullen de rillingen over je lijf lopen als je oog in oog staat met de moordlustige Helena.

Moord op de Zeedijk is één van de 12 shows waaraan jij gaat deelnemen!

Het verhaal

Het is juli 1733 aan de Amsterdamse Zeedijk. In een leerlooierij woont de leerlooier Gerhard met zijn twee jonge dochters, Dina en Helena. Dina is een mooie zachtaardige vrouw, met lange blonde lokken. Helena is minder verfijnd met haar ravenzwarte haar en grove trekken.  Wanneer op een dag een matroos genaamd Wouter de leerlooierij binnenstapt verliezen beide zusjes onmiddellijk hun hart aan hem. Alleen Dina haar liefde wordt beantwoord tot groot verdriet van Helena. Als Wouter later tijdens zijn zeevaart een prachtige liefdesbrief aan Dina schrijft is het Helena die deze onderschept. Dit allemaal is het begin van een diep verstoorde zussenrelatie welke eindigt in een vechtpartij met dodelijke afloop. Blind van jaloezie duwt Helena haar zus van de trap, waar zij haar op de keldervloer voor dood achterlaat. Als ze de volgende dag nog in leven blijkt slaat ze haar de hersens in, en verkondigt alles alsof het een vreselijk ongeluk was: Mooie Dina is van de trap gevallen! De hele Zeedijk is in de rouw.

Als Wouter terugkomt van zijn reis en hoort over dit drama is hij ontroostbaar. Helena grijpt haar kans en ontfermt zich over hem. Haar troostende aanwezigheid maakt haar tot zijn vrouw; ze trouwen en krijgen een kind. Als Helena op haar sterfbed, getergt door schuldgevoelens vertelt dat zij de dood van mooie Dina op haar geweten heeft, is Wouter woest en vervloekt de dag dat ze is geboren. Helena smeekt om zijn vergiffenis maar het is te laat, eenzaam sterft ze op 24 juni 1753. Een eeuw later heeft zij nog steeds geen rust gevonden en doolt haar geest rond op de Zeedijk. Als je goed luistert hoor je haar nog kermen.

 

Waar nu naartoe?

“Echt een onwijs leuk om in The Amsterdam Dungeon te staan. In het begin was ik best wel bang, omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. Maar die acteurs zijn zo goed en zo leuk! ik heb genoten, ook al …”

Talitha See more reviews...